Premierul israelian Benjamin Netanyahu a efectuat joi o vizită oficială în Rusia

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a efectuat joi o vizită oficială în Rusia în pofida faptului că Moscova a condamnat planul acestuia privind anexarea unor părţi din Cisiordania, relatează site-ul postului France 24.

234 afișări
Imaginea articolului Premierul israelian Benjamin Netanyahu a efectuat joi o vizită oficială în Rusia

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a efectuat joi o vizită oficială în Rusia

"Sperăm că este vorba de politicieni responsabili care vor menţine toate realizările obţinute în relaţiile internaţionale în ultimul timp şi care vor continua să dezvolte relaţiile cu noi", a declarat Vladimir Putin.

"Mulţumită eforturilor depuse de dumneavoastră relaţiile noastre au ajuns la un nou nivel în ceea ce priveşte securitatea şi cooperarea militară", a adăugat acesta.

Benjamin Netanyahu a declarat marţi că, în cazul în care va fi reales, va extinde suveranitatea israeliană asupra văii Iordanului şi regiunii aflate la nord de Marea Moartă, în coordonare cu Statele Unite.

Moscova a condamnat miercuri planul oficialului israelian, Ministerul rus de Externe avertizând că acesta ar putea duce la "escaladarea tensiunilor" şi subminarea eforturilor pentru pace între Israel şi palestinieni.

Israelul a ocupat Cisiordania în urma unui conflict cu ţările vecine în anul 1967. Cea mai mare parte a comunităţii internaţionale consideră drept ilegale coloniile israeliene din Cisiordania, o regiune locuită astăzi de aproape 3 milioane de palestinieni şi peste 400.000 de israelieni, potrivit unor estimări ale organizaţiei Peace Now.

 

Taguri:
rusia,
israel,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici