Premierul Israelului a discutat cu ministrul ucrainean de Externe despre relaţiile ruso-iraniene: "Lumea este în pericol"

Premierul israelian Yair Lapid şi ministrul ucrainean de externe Dmtryo Kuleba au discutat despre cooperarea Iranului şi Rusiei în războiul împotriva Ucrainei.

2728 afișări
Imaginea articolului Premierul Israelului a discutat cu ministrul ucrainean de Externe despre relaţiile ruso-iraniene: "Lumea este în pericol"

Sursa Foto -Spokesperson unit of the President of Israel/ GOV.ua

Premierul Yair Lapid şi ministrul de externe ucrainean Dmtryo Kuleba au discutat joi, într-un apel telefonic, despre cooperarea Iranului şi Rusiei în războiul  împotriva Ucrainei.

„Prim-ministrul Lapid a subliniat preocuparea profundă şi legăturile militare dintre Iran şi Rusia”, a declarat biroul său.

Lapid a „subliniat, de asemenea, că Israelul este alături de poporul ucrainean”, transmite The Jerusalem Post

Iranul a vândut Rusiei drone, care au fost folosite împotriva Ucrainei, şi ar fi vândut rachete Moscovei.

Conversaţia dintre cei doi miniştri a avut loc la o zi după ce Kuleba a trimis o solicitare oficială la Ierusalim pentru sisteme israeliene de apărare antirachetă, pe care ministrul Apărării din Israel, Benny Gantz a respins-o public.

Anterior, într-un interviu acordat canalului independent de ştiri în limba rusă RTVI, Lapid a spus că „relaţiile dintre Iran şi Rusia sunt o problemă serioasă nu numai pentru Israel, ci şi pentru Ucraina, Europa şi restul lumii”.

„Faptul că Rusia foloseşte drone iraniene pentru a ucide civili ucraineni este inacceptabil”, a adăugat premerul israelian. 

 

  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici