Premierul Italiei afirmă că Guvernul de la Roma doreşte discuţii "constructive" cu Uniunea Europeană

Biroul de presă al premierului Italiei a transmis miercuri că Guvernul de la Roma doreşte discuţii "constructive" cu UE pe tema bugetului naţional, după ce Comisia Europeană a avertizat Italia în legătură cu posibilitatea declanşării unei proceduri de încălcare a obligaţiilor comunitare.

205 afișări
Imaginea articolului Premierul Italiei afirmă că Guvernul de la Roma doreşte discuţii "constructive" cu Uniunea Europeană

Premierul Italiei afirmă că Guvernul de la Roma doreşte discuţii "constructive" cu Uniunea Europeană

"Guvernul speră la continuarea dialogului constructiv cu Comisia pentru a ajunge la un acord privind căile prin care obiectivele anului curent pot fi îndeplinite", se arată într-un comunicat al biroului premierului Giuseppe Conte, informează agenţia de ştiri Reuters.

Comisia Europeană a avertizat tot miercuri că Italia se află în situaţia de a încălca obligaţiile comunitare privind politicile fiscale ca urmare a deficitului excesiv, aspect ce justifică iniţierea unei proceduri disciplinare.

Biroul de presă al premierului de la Roma a transmis că deficitul Italiei pe anul 2019 va scădea la 2,1% din PIB, semnificativ sub ţinta oficială de 2,4%.

Potrivit unor surse citate de La Repubblica, Comisia Europeană ar urma să ceară Guvernului de la Roma să facă reduceri bugetare de aproximativ 3-4 miliarde de euro, pentru a evita sancţiuni din partea Uniunii Europene.

Taguri:
italia,
ue,
buget

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici