Premierul japonez a convenit cu Donald Trump să oprească lansările de rachete din Coreea de Nord

Premierul japonez Shinzo Abe a anunţat, marţi, că a convenit cu preşedintele american Donald Trump, în cursul unei convorbiri telefonice, că prioritatea în ceea ce priveşte Coreea de Nord este oprirea cu orice mijloace a lansării de rachete, relatează site-ul agenţiei Reuters.

2817 afișări
Imaginea articolului Premierul japonez a convenit cu Donald Trump să oprească lansările de rachete din Coreea de Nord

Shinzo Abe şi Donald Trump au convenit să oprească lansările de rachete din Coreea de Nord

"Prin intermediul unui parteneriat ferm între Japonia şi SUA şi prin cooperarea cu China, Rusia şi comunitatea internaţională, am convenit că prioritatea noastră este să ne asigurăm că regimul din Coreea de Nord nu mai lansează rachete", a declarat Abe, după convorbirea cu Donald Trump.

Premierul japonez a salutat angajamentul luat de Trump potrivit căruia Statele Unite vor asigura securitatea aliaţilor din regiune, pe măsură ce ameninţările din partea Coreei de Nord se intensifică.

"Preşedintele Trump a reafirmat că Statele Unite sunt pregătite să se apere şi să răspundă la orice ameninţare sau acţiuni întreprinse de Coreea de Nord împotriva Statelor Unite sau a aliaţilor săi, Coreea de Sud şi Japonia", se arată într-un comunicat emis de Casa Albă.

În baza unui tratat de alianţă, Statele Unite s-au angajat să apere Japonia în cazul unui conflict în Peninsula Coreeană. Japonia va cere SUA asigurări suplimentare în cadrul discuţiilor la nivel înalt care vor avea loc la Washington în această săptămână.

În cadrul convorbirii telefonice de marţi, Donald Trump şi Shinzo Abe au discutat o serie de alte probleme regionale şi globale de interes comun, a precizat Casa Albă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici