Premierul Japoniei le cere puterilor nucleare să acţioneze "responsabil" în sensul neproliferării

Premierul Japoniei, Fumio Kishida, a îndemnat luni toate statele care deţin arme nucleare să acţioneze "responsabil" în eforturile în sensul neproliferării, deşi a admis că, în actualul context geopolitic, drumul spre o lume fără arme atomice a devenit mult mai dificil, informează agenţia Reuters.

2237 afișări
Imaginea articolului Premierul Japoniei le cere puterilor nucleare să acţioneze "responsabil" în sensul neproliferării

Hepta

Fumio Kishida, liderul singurei ţări care a fost vizată vreodată de atacuri nucleare, s-a declarat preocupat de amplificarea tensiunilor globale, mai ales de la intervenţia militară rusă în Ucraina. Coreea de Nord, care a efectuat anul acesta o serie de teste balistice, este suspectată că pregăteşte un test atomic.

"Lumea este îngrijorată că ameninţarea unei catastrofe cauzate de utilizarea armelor nucleare a reapărut. Trebuie să spunem că drumul spre o lume fără arme nucleare a devenit brusc chiar mai dificil", a declarat Fumio Kishida în discursul rostit la Conferinţa ONU pentru Revizuirea Tratatului de Neproliferare a Armelor Nucleare (NPT).

Fumio Kishida este născut în oraşul Hiroshima, care pe 6 august 1945 a fost ţinta primului atac nuclear din istorie, lansat de Statele Unite. După trei zile, Statele Unite au atacat nuclear şi oraşul japonez Nagasaki, spre finalul celui de-al Doilea Război Mondial.

"Le cerem tuturor statelor care deţin arme nucleare să se comporte mai responsabil în eforturile de neproliferare. Din acest punct de vedere, susţinem negocierile pentru controlul şi reducerea armelor nucleare între Statele Unite şi Rusia şi încurajăm negocieri similare între Statele Unite şi China", a subliniat Fumio Kishida.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici