Premierul Luxemburgului îl avertizează pe Trump că ignorarea UE ar reprezenta o pierdere pentru SUA

Xavier Bettel, premierul Luxemburgului, una din ţările fondatoare al Comunităţii europene, l-a avertizat pe preşedintele american Donald Trump că ignorarea Uniunii Europene ar reprezenta o pierdere pentru ambele părţi, potrivit ABC News online.

725 afișări
Imaginea articolului Premierul Luxemburgului îl avertizează pe Trump că ignorarea UE ar reprezenta o pierdere pentru SUA

Premierul Luxemburgului îl avertizează pe Trump că ignorarea UE ar reprezenta o pierdere pentru SUA (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

"Trump va învăţa rapid că că UE nu este un grup de 27 de magazine unde baţi la uşă şi începi să faci afaceri. Este ceva grandios, dacă rămânem împreună şi continuăm să acţionăm împreună", a declarat Bettel, aflat la Roma unde liderii Uniunii Europene, cu excepţia premierului britanic Theresa May, aniversează 60 de ani de la semnarea actului fondator al comunităţii europene.

"Noi poate chiar avem nevoie de Europa, dar şi el (Trump) are nevoie de Europa. Aşa că este o stradă cu două sensuri", a afirmat premierul într-un interviu pentru agenţia The Associated Press.

"Dacă crede că nu are nevoie de Europa, atunci este o situaţie în care ambele părţi pierd", a continuat Bettel.

În pofida unui început dificil al relaţiilor, Administraţia Trump a felicitat Uniunea Europeană pentru cei 60 de ani de la fondarea organizaţiei.

"Statele Unite felicită Uniunea Europeană la aniversarea a 60 de ani de la Tratatul de la Roma din 1957 şi fondarea Comunităţii Economice Europene. Împreună, privim spre încă 60 de ani şi ne dorim şi mai multă securitate şi prosperitate comună", potrivit unui comunicat dat publicităţii vineri de Preşedinţia americană.

În trecut, preşedintele american Donald Trump a făcut mai multe afirmaţii controversate în legătură cu UE, despre care a spus că este "vehiculul Germaniei" şi a salutat ieşirea Marii Britanii din Blocul Comunitar.
Totuşi, la finalul lunii februarie, Trump a declarat că Statele Unite susţin Uniunea Europeană, o organizaţie "minunată".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici