Premierul Noii Zeelande anunţă că mai mulţi lideri de stat, inclusiv Donald Trump, au prezentat condoleanţe după atacurile anti-islamice de la Christchurch

Jacinda Arden, premierul Noii Zelande, a declarat că lideri de stat din întreaga lume au prezentat condoleanţe după atacurile armate din Christchurch, printre aceştia numărându-se şi preşedintele SUA, Donald Trump, apreciat ca fiind un "simbol al identităţii albe" în proclamaţia atacatorului.

493 afișări
Imaginea articolului Premierul Noii Zeelande anunţă că mai mulţi lideri de stat, inclusiv Donald Trump, au prezentat condoleanţe după atacurile anti-islamice de la Christchurch

Premierul Noii Zeelande anunţă că mai mulţi lideri de stat, inclusiv Trump, au prezentat condoleanţe după a

Şefa Guvernului de la Wellington a mai declarat că susţine schimbarea legislaţiei armelor, citând în acest sens faptul că presupusul atacator a reuşit să obţină un permis de portarmă şi să achiziţioneze arme semiautomate în mod legal.

Un individ a comis vineri atacuri armate ce au vizat două moschei din Christchurch, în urma cărora cel puţin 49 de persoane au decedat, iar alte câteva zeci au fost rănite.

"Vă pot spune un lucru chiar acum: legislaţia noastă privind armele se va schimba", a declarat premierul Noii Zeelande, care a adăugat că vor fi luate în considerare toate opţiunile pentru a restricţiona violenţa armată.

În Noua Zeelandă este permisă deţinerea de arme semiautomate, considerate drept arme de asalt, care sunt interzise în Australia sau Marea Britanie. Armele pot fi cumpărate online de orice persoană peste 16 ani care deţine un permis de portarmă.

Ardern a declarat că i-a spus preşedintelui american Donlad Trump să manifeste "simpatie şi dragoste" pentru comunităţile musulmane.

"Am vorbit cu premierul Jacinda Ardern pentru a exprima durerea întregii noastre naţiuni după actele teroriste monstruoase de la două moschei", a afirmat preşedintele Trump, adăugând că SUA sunt solidare cu Noua Zeelandă.

Trump a mai afirmat că nu consideră naţionalismul rasist alb drept o problemă în ascensiune, afirmând: "Cred că este un grup mic de oameni".

Liderul american a afirmat că atacurile de la Christchurch sunt "oribile", adăugând că nu a citit proclamaţia atacatorului, în care acesta aprecia că Trump că este "un simbol al resurgenţei identităţii albe" 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici