Premierul norvegian consideră că Suedia ar trebui să fie admisă în NATO în iulie

Prim-ministrul Norvegiei, Jonas Gahr Stoere, a declarat că Suedia ar trebui să fie admisă în NATO în luna iulie.

149 afișări
Imaginea articolului Premierul norvegian consideră că Suedia ar trebui să fie admisă în NATO în iulie

Jonas Gahr Stoere (foto centru) Sursă: NEXTA/Twitter

Declaraţia a fost făcută luni, la Oslo. Summitul NATO de la Vilnius din iulie ar trebui să fie locul în care Suedia să primescă undă verde pentru a deveni membră a organizaţiei, a declarat premierul norvegian Jonas Gahr Stoere, potrivit Reuters.

În prezent, Suedia parcurge procedurile pentru a deveni membră a NATO. Suedezii aşteaptă aprobarea Ungariei şi Turciei pentru a intra în organizaţie, aşa cum s-a întâmplat cu Finlanda la începutul acestui an.

Finlanda şi Suedia au decis să devină membre NATO ca reacţie la riscurile apărute după ce ruşii au declanşat războiul din Ucraina. Finlanda are o graniţă de 1.340 km cu Rusia şi este ţara europeană cu cea mai lungă frontieră comună.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici