Premierul palestinian Rami Al-Hamdallah şi guvernului său au demisionat

Premierul palestinian Rami Al-Hamdallah şi-a prezentat demisia şi pe cea a guvernului său preşedintelui Mahmoud Abbas, a declarat marţi, dând o lovitură eforturilor de reconciliere cu liderii grupării islamiste Hamas, din Gaza, relatează Reuters.

764 afișări
Imaginea articolului Premierul palestinian Rami Al-Hamdallah şi guvernului său au demisionat

Premierul palestinian Rami Al-Hamdallah şi guvernului său au demisionat (Foto: Hepta)

Abbas a declarat că a acceptat demisia şi că guvernul îşi va "continua îndatoririle până la formarea noului guvern".

"Preşedintele va începe consultarea pentru a forma un guvern politic alcătuit din facţiuni ale Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei (PLO), care se va pregăti pentru desfăşurarea unor noi alegeri parlamentare", a adăugat Abbas.

Hamdallah, un academician puţin cunoscut, a condus guvernul de unitate naţională format în 2014 şi a condus eforturile de reconciliere a grupării Fatah din Cisiordania cu Hamas, care au capturat puterea în Gaza în 2007.

Cele două grupări au semnat un acord de reconciliere în urmă cu doi ani, care a pus în mişcare un plan pentru autoritatea palestiniană a lui Abbas să reia guvernarea în Gaza şi să preia controlul punctelor de trecere ale enclavei în Egipt şi Israel.

Dar disputele privind împărţirea puterii şi politica faţă de Israel au împiedicat punerea în aplicare a acordului.

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici