Premierul Poloniei consideră că atacul de la Londra are legătură cu politicile UE privind migraţia

Premierul polonez Beata Szydlo a declarat că atacul terorist de la Londra are legătură cu politicile UE privind migraţia, sugerând că atentatul justifică opoziţia Varşoviei faţă de primirea refugiaţilor, relatează agenţia de ştiri Reuters.

989 afișări
Imaginea articolului Premierul Poloniei consideră că atacul de la Londra are legătură cu politicile UE privind migraţia

Premierul Poloniei consideră că atacul de la Londra are legătură cu politicile UE privind migraţia (Imagine: Twitter)

"Aud foarte des în Europa: nu lega politica privind migraţia de terorism, însă este imposibil să nu faci această legătură", a declarat joi premierul polonez pentru postul de televiziune N24.

La începutul acestei săptămâni, în cursul unei vizite la Varşovia, Dimitris Avramopoulos, comisarul UE pentru Migraţie şi Afaceri Interne, a cerut statelor europene să ajute ţările UE care se confruntă cu problema influxului de refugiaţi.

"Comisarul ar trebui să se concentreze să prevină acte ca cel de ieri de la Londra (...) Polonia nu va ceda şantajului ca cel exprimat de comisar", a adăugat Szydlo.

"Comisarul vin la Varşovia şi încearcă să ne spună: trebuie să făceţi ce s-a decis la nivelul UE, trebuie să primiţi aceşti imigranţi (…) Două zile mai târziu, un alt atac terorist are loc, la Londra", a mai afirmat premierul.

Guvernul eurosceptic de la Varşovia a refuzat să accepte decizia UE de redistribuire a refugiaţilor în statele membre.

Cel puţin patru persoane, inclusiv atacatorul, au murit, iar alte 40 au fost rănite în atacul terorist comis miercuri seară în apropierea Parlamentului Marii Britanii. Autorul atacului, inspirat probabil din terorismul internaţional, a fost împuşcat mortal de forţele de ordine după ce a lovit cu maşina un grup de trecători, pe Podul Westminster din Londra, şi a înjunghiat mortal, la intrarea în curtea Parlamentului, un agent de poliţie, identificat drept Keith Palmer, în vârstă de 48 de ani.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici