Premierul Poloniei doreşte reformarea Uniunii Europene şi susţine oprirea valului de imigranţi

Premierul polonez Beata Szydlo a declarat joi că doreşte o reformă internă a Uniunii Europene, în conformitate cu tratatele existente şi în interesul tuturor statelor membre, iar securizarea frontierelor a fost o măsură necesară pentru oprirea valului de imigranţi, relatează site-ul agenţiei Xinhua.

593 afișări
Imaginea articolului Premierul Poloniei doreşte reformarea Uniunii Europene şi susţine oprirea valului de imigranţi

Premierul Poloniei doreşte reformarea Uniunii Europene şi susţine oprirea valului de imigranţi

Beata Szydlo a afirmat că Polonia doreşte o reformare a UE pentru că este preocupată de viitorul comunităţii, adăugând că optează pentru un rol mai puternic al parlamentelor naţionale.

"În opinia noastră, în situaţia actuală, cel puţin câteva dintre statele membre sunt tratate într-un mod care ar putea perturba principiile fundamentale ale UE. Vrem ca UE să-şi sublinieze caracterul de comunitate reală de state suverane. Consider că o dezbatere privind viitorul UE nu trebuie să fie redusă la alegerea unei viziuni federale privind un superstat european şi a unor egoisme naţionale eurosceptice", a spus Szydlo.

Premierul polonez nu este de acord cu ideea unei Europe "cu două viteze", dar varianta părăsirii Uniunii Europene nu este luată în calcul de către ţara sa.

"Deşi UE are nevoie de flexibilitate, suntem sceptici în privinţa conceptului de bază, UE cu două viteze sau mai multe Uniuni mici. Credem că astfel de soluţii ar duce la dezintegrarea Uniunii Europene", a spus Szydlo.

În privinţa crizei migraţiei, Beata Szydlo susţine că securizarea frontierelor a fost o măsură necesară pentru oprirea valului de refugiaţi, iar Polonia propune alte soluţii decât cele impuse de UE pentru rezolvarea situaţiei.

"Polonia vede o oportunitate de a rezolva criza migraţiei printr-o abordare cuprinzătoare care combină ajutoarele umanitare şi de dezvoltare, precum şi implicarea militară. Nu suntem de acord cu soluţiile impuse de UE, care ar putea ameninţa securitatea naţională. Numărul imigranţilor economici este mai mare decât numărul refugiaţilor, aşa că politica privind migraţia introdusă de UE a fost o greşeală", a mai spus şefa guvernului de la Varşovia.

Tot joi, ministrul polonez de Externe, Witold Waszczykowski, a declarat că securitatea Poloniei este mai importantă decât deciziile nedrepte luate de către instituţiile UE, cu referire la iniţierea procedurilor legale de către Comisia Europeană împotriva Ungariei, Poloniei şi Cehiei, pentru refuzul de a primi refugiaţi în baza sistemului de cote obligatorii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici