Premierul slovac Igor Matovic, infectat cu SARS-CoV-2 la o săptămână după summitul UE la care a participat şi Macron

  • Prim-ministrul slovac Igor Matovic a anunţat vineri că are COVID-19
  • Cu o săptămână în urmă, Matovic a participat la un summit UE, alături de Emmanuel Macron
  • Joi, preşedintele francez a fost depistat pozitiv cu SARS-CoV-2
1055 afișări
Imaginea articolului Premierul slovac Igor Matovic, infectat cu SARS-CoV-2 la o săptămână după summitul UE la care a participat şi Macron

Premierul slovac Igor Matovic, în vârstă de 47 de ani, a anunţat că este infectat cu noul coronavirus. Acesta a făcut public, printr-un mesaj pe Facebook, rezultatul pozitiv al testului COVID-19, fără a preciza unde a contractat virusul.

Biroul guvernamental a declarat că a anulat toate evenimentele pentru zilele următoare, dar nu a oferit detalii suplimentare despre circumstanţele testării. De asemenea, Matovic nu a comentat starea sa de sănătate ori prezenţa unor simptome asociate COVID-19.

Anunţul vine la o zi după cel făcut de preşedintele francez Emmanuel Macron, infectat, la rândul lui, cu virusul. Un oficial prezidenţial francez a declarat că este aproape sigur că Macron era deja infectat la summitul UE de la Bruxelles de săptămâna trecută.

Prima doamnă a Franţei, Brigitte Macron, a fost testată negativ pentru noul coronavirus, potrivit Le Figaro.

Premierul Spaniei, Pedro Sánchez, care a luat prânzul împreună cu Emmanuel Macron, luni, la Paris, a anunţat joi că suspendă toate angajamentele oficiale şi intră în carantină o săptămână.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici