Premierul spaniol Mariano Rajoy speră ca noul Guvern al Cataloniei să se supună legii

Premierul Spaniei, Mariano Rajoy, a declarat luni că speră să se formeze un Guvern al regiunii catalane, care să fie capabil să poarte un dialog serios şi care să se supună legilor, relatează site-ul agenţiei Reuters.

333 afișări
Imaginea articolului Premierul spaniol Mariano Rajoy speră ca noul Guvern al Cataloniei să se supună legii

Premierul spaniol Mariano Rajoy speră ca noul Guvern al Cataloniei să se supună legii

Guvernul spaniol a recunoscut luni alegerea lui Quim Torra în funcţia de premier, dar nu au acceptat administraţia aleasă de acesta, ceea ce înseamnă că Madridul va continua să îşi exercite puterea asupra regiunii Catalonia.

Noul lider catalan Quim Torra şi-a numit cabinetul sâmbătă, deşi a nominalizat politicieni care sunt în închisoare sau auto-exilaţi.

La 27 octombrie 2017, Parlamentul Cataloniei a aprobat, prin vot secret, proclamarea independenţei regiunii faţă de Spania şi constituirea unei republici, în baza rezultatului de la referendum. Peste 90% dintre cei care au participat la vot s-au declarat în favoarea independenţei, însă rata prezenţei la urne a fost de doar 43%.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici