Premierul turc Binali Yildirim: Aderarea Turciei la UE ar fi în beneficul Ankarei, dar şi al Uniunii Europene

Aderarea Turciei la Uniunea Europeană are o importanţă vitală pentru securitatea Blocului Comunitar şi nu ar fi doar în beneficul Ankarei, a declarat premierul turc Binali Yildirim, informează agenţia de presă Anadolu.

453 afișări
Imaginea articolului Premierul turc Binali Yildirim: Aderarea Turciei la UE ar fi în beneficul Ankarei, dar şi al Uniunii Europene

Premierul turc Binali Yildirim: Aderarea Turciei la UE ar fi în beneficul Ankarei, dar şi al Uniunii Europene

”Apartenenţa Turciei la UE nu ar fi doar în beneficiul ei, dar este de o importanţă vitală pentru pace şi securitatea Europei”, a afirmat Yildirim în cadrul unei întâlniri la Atena cu preşedintele Greciei, Prokopis Pavlopoulos.

Prim-ministrul Turciei a susţinut că ţara sa a ajutat serios Uniunea Europeană, oprind în ultimii ani fluxul de refugiaţi care se îndreptau spre ţările dezvoltate europene. Yildirim a menţionat şi rolul semnificativ jucat de Turcia în lupta împotriva terorismului.

”Astfel, vrem ca Uniunea Europeană să aprecieze asta şi să acţioneze în consecinţă în relaţiile cu Turcia”, a adăugat Yildirim.

Grecia este o susţinătoare a aderării Turciei la UE, preşedintele Pavlopoulos declarând că Atena ”a fost mereu de părere că Turcia trebuie să-şi găsească cales spre Europa.”

În ceea ce priveşte relaţiile bilaterale dintre Turcia şi Grecia, atât Pavlopoulos, cât şi Yildirim, au susţinut că există mai multe lucruri care unesc cele două ţări, decât cele care le despart.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici