Premierul turc: Nivelul violenţei din Siria ar putea creşte dacă Turcia, Rusia şi SUA nu colaborează

Nivelul violenţei din Siria ar putea creşte în cazul în care Ankara, Moscova şi Washingtonul nu-şi coordonează eforturile în ceea ce priveşte lupta împotriva organizaţiilor teroriste, a declarat premierul turc Binali Yildirim, potrivit agenţiei de ştiri Tass.

545 afișări
Imaginea articolului Premierul turc: Nivelul violenţei din Siria ar putea creşte dacă Turcia, Rusia şi SUA nu colaborează

Premierul turc: Nivelul violenţei din Siria ar putea creşte dacă Turcia, Rusia şi SUA nu colaborează (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

"Este necesară o coordonare între state, în ceea ce priveşte lupta împotriva organizaţiilor teroriste, altfel, nivelul violenţei din Siria şi din întreaga regiune ar putea să crească, iar acestu lucru nu este de dorit", a declarat premierul turc, făcând referire la întrevederea între oficiali militari din Turcia, Rusia şi SUA, care a avut loc marţi la Antalya.

Yildirim a mai adăugat că oficialii militari "au discutat despre căile prin care poate fi prevenită apariţia unor incidente militare" în cursul operaţiunilor în Siria.

"Turcia, coaliţia, Iranul, Rusia şi Statele Unite sunt de acord că este nevoie de cooperare pentru a elimina ameninţările reprezenta te de organizaţiile teroriste active din Siria", a precizat oficialul turc.

Şeful Statului Major rus, generalul Valeri Gerasimov, omologul său turc, generalul Hulusi Akar, şi cel american, Joseph Dunford, au participat marţi la o reuniune organizată la Antalya, unde au discutat despre situaţia din Siria şi Irak.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici