Presă: Casa Albă ar vrea să interzică accesul în SUA a tuturor membrilor Partidului Comunist Chinez şi a familiilor lor

Administraţia Trump are în vedere impunerea unei interdicţii de călătorie în SUA pentru toţi membrii Partidului Comunist Chinez şi a familiilor acestora, scrie The New York Times.

913 afișări
Imaginea articolului Presă: Casa Albă ar vrea să interzică accesul în SUA a tuturor membrilor Partidului Comunist Chinez şi a familiilor lor

Presă: Casa Albă ar vrea să interzică accesul în SUA a tuturor membrilor Partidului Comunist Chinez şi a familiilor lor

Un decret prezidenţial în acest sens, este în prezent în formă de proiect şi nu a ajuns spre avizare la Donald Trump, scrie NYT, citând surse.

Proiectul de interdicţie ar urma să se refere şi la revocarea vizelor membrilor partidului şi ale familiilor lor, care sunt deja în Statele Unite.

Ordinul ar urma să se bazeze pe aceeaşi lege pe care administraţia Trump a folosit-o în 2017 pentru a impune interdicţii de călătorie pentru mai multe ţări predominant musulmane.

Legea americană îi conferă preşedintelui puterea de a bloca temporar călătoriile în SUA a unor cetăţeni străini care sunt consideraţi că aduc „prejudicii interesului naţional”.

Proiectul presupune însă şi o serie de probleme în ceea ce priveşte aplicarea sa. De exemplu, Partidul Comunist Chinez are 92 de milioane de membri, iar guvernul american nu poate verifica statutul cetăţenilor chinezi, notează NYT

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici