Presa din Ucraina distorsionează imaginea Transnistriei, acuză Tiraspolul

Presa din Ucraina distorsionează în mod deliberat imaginea Transnistriei, prezentând această regiune ca fiind o entitate inamică, acuză Comitetul de Securitate al regimului separatist de la Tiraspol, citat de RIA Novosti.

1814 afișări
Imaginea articolului Presa din Ucraina distorsionează imaginea Transnistriei, acuză Tiraspolul

Presa din Ucraina distorsionează imaginea Transnistriei, acuză Tiraspolul (Imagine: Mediafax Foto)

"Relatările controversate ale unei părţi a presei ucrainene au rolul de a destabiliza situaţia la frontierele Transnistriei şi de a stârni panică în rândul locuitorilor din regiunile ucrainene situate aproape de frontiere. Transnistria este prezentată ca fiind un inamic pregătit să atace Ucraina, unde este pace şi armonie", acuză Aleksandr Dornia, purtătorul de cuvânt al Comitetului de Securitate de la Tiraspol.

Dornia a denunţat relatări "tendenţioase" şi "false" ale postului ucrainean Inter TV, potrivit căruia focuri cu arme automate au fost trase din Transnistria spre teritoriul Ucrainei.

De asemenea, Dornia a criticat afirmaţiile analistului militar ucrainean Dmitri Timciuk, care a numit Transnistria drept "o entitate ostilă Ucrainei".

Serviciul transnistrean de securitate (KGB) a negat informaţiile apărute în presa ucraineană privind focuri de arme automate trase de pe teritoriul Transnistriei spre militari ucraineni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici