Presa germană îi critică dur pe organizatorii festivalului Love Parade

Presa germană îi critică dur pe organizatorii festivalului tehno "Love Parade" de la Duisburg, acuzându-i de neglijenţe grave care au condus la busculada soldată cu moartea a 19 persoane.

32 afișări
Imaginea articolului Presa germană îi critică dur pe organizatorii festivalului Love Parade

Presa germană îi critică dur pe organizatorii festivalului Love Parade (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit Der Spiegel, zona de desfăşurare a festivalului "Love Parade" primise autorizaţie pentru 250.000 de persoane, în timp ce la concert au venit 1,4 milioane de persoane.

"Procesul verbal al morţii - 19 morţi şi 342 de răniţi. Nu au avut nicio şansă", titrează ziarul Bild.

"Numeroşi experţi avertizaseră în legătură cu riscurile organizării unui astfel de eveniment într-un spaţiu atât de îngust. De ce nu a reacţionat nimeni? Pentru că, pentru edilii unui oraş cum este Duisburg, aflat în dificultate economică, titlurile pozitive din ziare sunt mai importante decât securitatea participanţilor", scrie Bild.

Potrivit Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), "această tragedie este cu atât mai gravă cu cât Primăria, poliţia, organizatorii şi experţii fuseseră avertizaţi în prealabil".

Süddeutsche Zeitung denunţă "amatorismul total" al autorităţilor locale.

Busculada produsă sâmbătă s-a soldat cu moartea a 19 persoane şi rănirea altor 340, conform celui mai recent bilanţ anunţat de poliţia locală.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici