Presa internaţională a continuat să relateze şi luni despre protestele din România. The Guardian: "Protestatarii români par să fi câştigat, după ce Guvernul a renunţat la legislaţia privind corupţia"

Evenimentele din România au continuat să fie în atenţia presei internaţionale, care a relatat pe larg despre cea de-a şaptea zi consecutivă de manifestaţii, semnalând că în pofida retragerii ordonaţei, demonstranţii nu par să renunţe la proteste, deoarece nu mai au încredere în Guvern.

3553 afișări
Imaginea articolului Presa internaţională a continuat să relateze şi luni despre protestele din România. The Guardian: "Protestatarii români par să fi câştigat, după ce Guvernul a renunţat la legislaţia privind corupţia"

Presa internaţională a continuat să relateze şi luni despre protestele din România

Agenţia de ştiri Associated Press a relatat despre miile de persoane care s-au strâns în faţa Guvernului pentru cea de-a şaptea seară consecutivă, scandând "Demisia!" şi fluturând steaguri tricolore.

Un participant la protestul de la Piaţa Victoriei, intervievat de AP, a declarat că vrea o schimbare, adăugând: "nu este vorba doar de corupţie, este vorba de servicii publice proaste".

AP a relatat şi despre demonstraţia organizat în faţa Palatului Cotroceni, la care au participat câteva sute de persoane care îl acuzau pe preşedintele Klaus Iohannis că ar fi cauzat această criză.

Şi agenţia de ştiri Reuters a scris despre protestele de luni, când 25.000 de persoane s-au strâns în faţa Guvernului pentru a cere demisia Cabinetului Grindeanu, în timp ce Partidul Social-Democrat a îndemnat la calm.

Reuters nu a trecut cu vederea nici evenimentele de la Cotroceni, unde a avut loc din nou un protest, pentru a doua zi consecutivă. Aproximativ 4.000 de persoane au participat la manifestaţia împotriva preşedintelui Iohannis.

Publicaţia britanică The Guardian a relatat că "protestatarii români par să fi câştigat, după ce Guvernul a renunţat la legislaţia privind corupţia care a provocat cele mai ample proteste din ţară de la căderea comunismului. Însă cei care au răspuns la întrebările puse de Guardian spun că nu este suficient, şi cer demisia Guvernului".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici