Presa internaţională comentează demisia lui Vasile Blaga

Presa străină comentează decizia ministrului Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, de a demisiona după protestul poliţiştilor în faţa Palatului Cotroceni, evidenţiind dificultatea aplicării măsurilor de austeritate.

26 afișări
Imaginea articolului Presa internaţională comentează demisia lui Vasile Blaga

Presa internaţională comentează demisia lui Vasile Blaga (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ministrul român de Interne, Vasile Blaga, şi-a anunţat demisia luni, la trei zile după o manifestaţie «ilegală» a 5.000 de poliţişti, care au scandat injurii la adresa preşedintelui Traian Băsescu", notează AFP.

"Demisia lui Vasile Blaga evidenţiază dificultatea aplicării reformelor necesare pentru primirea tranşelor de la FMI. De altfel, Curtea Supremă riscă să blocheze reforma pensiilor. România, care a obţinut un ajutor de 20 de miliarde de euro, trebuie să reducă deficitul bugetar de la 4,4 la 3 la sută până în 2012", explică Reuters.

"Ministrul român de Interne a demisionat în urma protestelor la care au participat mii de poliţişti, într-un nou test privind capacitatea Guvernului de a aplica unele dintre cele mai brutale măsuri de austeritate din Europa", comentează Financial Times.

"Guvernul român se confruntă cu o criză - ministrul de Interne a demisionat, opoziţia cere ca primul-ministru să i se alăture, iar şefii poliţiei participă la discuţii cu preşedintele", scrie Associated Press. "Haosul de luni dimineaţă este o nouă consecinţă a tăierilor de salarii şi măsurilor de austeritate pe care Guvernul le-a luat pentru reducerea deficitului, în contextul recesiunii puternice", adaugă AP.

"Ministrul român de Interne, Vasile Blaga, a decis să demisioneze după ce presa a relatat că a refuzat cererea preşedintelui de sancţionare a organizatorilor marşului de protest al poliţiştilor", comentează Euronews.

"Vasile Blaga a demisionat luni, la trei zile după ce mii de poliţişti s-au adunat în faţa palatului prezidenţial pentru a protesta faţă de reducerea salariilor cu 25 la sută", relatează postul de televiziune CNN.

"Ministrul român de Interne a demisionat în contextul în care protestele faţă de reducerea salariilor bugetarilor testează voinţa premierului Emil Boc de continuare a măsurilor de austeritate pe fondul eforturilor de înlăturare a Cabinetului pe care îl conduce", remarcă agenţia Bloomberg.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici