Presa străină comentează filmul în care apare Băsescu lovind un copil

Presa internaţională comentează filmul în care apare Traian Băsescu lovind un copil, remarcând că dezvăluirea, care ar putea fi gravă, intervine în campania electorală dinaintea celui de-al doilea tur al prezidenţialelor din România.

123 afișări
Imaginea articolului Presa străină comentează filmul în care apare Băsescu lovind un copil

Presa străină comentează filmul în care apare Băsescu lovind un copil

"Preşedintele României, aflat în campanie pentru un nou mandat, a negat că ar fi lovit un băieţel de zece ani în cursul unui miting electoral desfăşurat în 2004", notează Associated Press.

"Copilul, acum în vârstă de 15 ani, a spus că Traian Băsescu l-a lovit în faţă în timpul mitingului desfăşurat înainte ca Băsescu să fie ales pentru primul mandat de preşedinte. Imaginile presupusului incident au fost difuzate joi seara, în timp ce Băsescu acorda un interviu. Iniţial, Băsescu a declarat că nu îşi aminteşte incidentul, ulterior negând că ar fi lovit vreodată un copil", explică agenţia AP.

Potrivit Deutsche Welle, imaginile prezentate în campania dinaintea celui de-al doilea tur al scrutinului prezidenţial ridică o serie de semne de întrebare "de ordin tehnic, moral, politic şi penal".

"Mai periculoase decât discreditarea evidentă a preşedintelui sunt implicaţiile penale, morale şi politice ale acestei foarte probabile tentative de manipulare", subliniază Deutsche Welle.

Incidentul a ajuns şi în atenţia Radio-Televiziunii din Macedonia, care notează că preşedintele Traian Băsescu, aflat în campanie, a negat clar că ar fi lovit vreodată un copil.

"Băsescu a dat asigurări că va oferi clarificări publice în legătură cu înregistrarea care ar data din 2004, afirmând că nu îşi aminteşte de un astfel de incident", adaugă Radio-Televiziunea din Macedonia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici