Presa sud-coreeană sugerează că soţia lui Kim Jong-un ar fi născut

Presa sud-coreeană scria joi despre soţia numărului unu nord-coreean Kim Jong-un, Ri Sol-ju, sugerând, pe baza unor imagini difuzate de televiziunea oficială a regimului comunist, că ar fi născut.

1999 afișări
Imaginea articolului Presa sud-coreeană sugerează că soţia lui Kim Jong-un ar fi născut

Kim Jong-un şi soţia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Presupusa sarcină a lui Ri Sol-ju a fost dezvăluită la 17 decembrie, în cursul unei ceremonii în onoarea tatălui soţului ei, Kim Jong-il, decedat în urmă cu un an.

Ri Sol-ju, a cărei existenţă a rămas ascunsă până în iulie 2011, a apărut purtând un "hanbok", costumul tradiţional coreean. Această rochie amplă, cu talia înaltă, abia masca pântecul, confirmând astfel zvonuri despre o sarcină, după o lungă absenţă publică, în septembrie şi octombrie.

Însă imagini recente, realizate în cursul unei ceremonii de Anul Nou, au arătat-o într-un taior, fără vreun semn de sarcină.

"Pântecul s-a dezumflat (...). A născut, oare, Ri Sol-ju", se întreba cotidianul sud-coreean Dong-A Ilbo.

Ri Sol-ju "pare că a născut deja", a declarat un oficial din cadrul Guvernului de la Seul, citat de agenţia de presă Yonhap.

Kim Jong-un, în vârstă de aproximativ 30 de ani, i-a succedat tatălui său la conducerea Coreei de Nord, după moartea acestuia, în decembrie 2011. Căsătoria sa a fost dezvăluită abia în iulie, când au fost publicate fotografii cu eleganta tânără.

Potrivit unor informaţii de la serviciile secrete, citate de presa sud-coreeană, Kim Jong-un şi Ri Sol-ju s-au căsătorit în 2009 şi au un copil.

Tatăl lui Ri Sol-ju ar fi cadru universitar, iar mama ei medic. Ea a venit în Coreea de Sud ca "pom-pom girl" a echipei naţionale, la participarea acesteia la campionatul de atletism din Asia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici