Preşedintele ales al SUA, Donald Trump: Incendierea steagului american ar trebui pedepsită cu închisoarea sau pierderea cetăţeniei - FOTO

Donald Trump, preşedintele-ales al SUA, susţine că persoanele care incendiază steagul naţional american ar trebui să ”sufere consecinţele” acestui act, sugerând drept pedeapsă pierderea cetăţeniei sau arestarea pentru un an de zile, informează site-ul ziarului The Guardian.

2313 afișări
Imaginea articolului Preşedintele ales al SUA, Donald Trump: Incendierea steagului american ar trebui pedepsită cu închisoarea sau pierderea cetăţeniei - FOTO

Preşedintele ales al SUA, Donald Trump: Incendierea steagului american ar trebui pedepsită cu închisoarea sau pierderea cetăţeniei - FOTO (Imagine: Hepta/ Arhiva Foto Mediafax)

Preşedintele-ales a postat un mesaj pe Twitter vizavi de americanii ce incendiază steagul naţional, în semn de protest faţă de rezultatul alegerilor: ”Nimănui nu ar trebui să i se permită să ardă steagul SUA, cine face asta ar trebui să sufere consecinţele, poate pierderea cetăţeniei sau un an de zile în închisoare”.

În anul 1989, Curtea Supremă din SUA a decis că Primul Amendament protejează dreptul libertăţii de exprimare, astfel incendierea drapelului american nu este interzisă de lege.

În 2005, rivala lui Trump, democrata Hillary Clinton, a sponsorizat un proiect de lege care ar fi transformat incendierea drapelului american într-un act penal, putând permite închiderea acuzatului pentru un an sau amendarea acestuia cu aproape 95.000 de euro.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici