Preşedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, şi-a numit soţia în funcţia de prim vicepreşedinte

Preşedintele azer Ilham Aliyev, şi-a numit numit soţia în funcţia de prim vicepreşedinte al ţării, aceasta acţiune fiind privită drept o nouă măsură prin care Aliyev consolidează puterea familiei sale care se află la conducerea Azerbaidjanului din anul 1993, informează postul France 24.

2443 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, şi-a numit soţia în funcţia de prim vicepreşedinte

Preşedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, şi-a numit soţia în funcţia de prim vicepreşedinte (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

"Mehriban Arif Gyzy Aliyeva este numită în funcţia de prim vicepreşedinte al Republicii Azerbaidjan", se anunţă într-un decret publicat pe site-ul Preşedinţiei.

Aliyeva este parlamentar din partea partidului de guvernământ Yeni Azerbaidjan încă din 2015 şi conduce fundaţia Heydar Aliyev, care poartă numele socrului ei şi fost preşedinte al ţării.

Cunoscută pentru stilul de viaţă luxos, Aliyeva apare în mai multe documente diplomatice americane dezvăluite de WikiLeaks.

Ilham Aliyev, care este preşedintele Azerbaidjanului din anul 2003, este acuzat de critici că şi-ar fi folosit puterea a acumula o avere personală uriaşă şi ar fi eliminat opoziţia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici