Preşedintele Braziliei, Dilma Rousseff, îşi pierde funcţia. Senatul din Brazilia a votat pentru demiterea sa

Senatul din Brazilia a votat pentru demiterea preşedintelui Dilma Rousseff, considerând-o vinovată pentru manipularea conturior publice, potrivit BBC News online.

2845 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Braziliei, Dilma Rousseff, îşi pierde funcţia. Senatul din Brazilia a votat pentru demiterea sa

Preşedintele Braziliei, Dilma Rousseff, îşi pierde funcţia. Senatul din Brazilia a votat pentru demiterea sa

Şaizeci şi unu de senatori au votat pentru destituirea din funcţie a Dilmei Rousseff, iar 20 au votat împotrivă.

După cele şase zile ale procesului de demitere, senatorii au decis că Dilma Rousseff este vinovată pentru încălcarea legilor bugetare, relatează Le Figaro.

Rousseff neagă acuzaţiile.

Preşedintele interimar Michel Temer o va înlocui pe Rousseff pe perioada mandatului, care se încheie pe data de 1 ianurie 2019.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici