Preşedintele Bulgariei afirmă că retorică antirusă nu este în interesul Uniunii Europene

Retorica belicoasă la adresa Rusiei nu este în interesul Uniunii Europene, a declarat Rumen Radev, preşedintele Bulgariei, într-un interviu, potrivit site-ul agenţiei de ştiri Tass.

597 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Bulgariei afirmă că retorică antirusă nu este în interesul Uniunii Europene

Preşedintele Bulgariei afirmă că retorică antirusă nu este în interesul Uniunii Europene

"Credeţi că retorica belicoasă împotriva Rusiei este în interesul nostru? Exacerbează tensiunile, creşte riscul şi divizează continentul chiar acum când trebuie să fim uniţi în faţa terorismului global, invaziei islamului radical," a declarat preşedintele bulgar pentru site-ul Euractiv.

"Cancelarul (Angela) Merkel a spus recent că nu putem discuta despre securitate în Europa fără Rusia. Prim-ministrul Luxemburgului, Xavier Bettel a indicat foarte corect că ar trebuie să încetăm să discutăm despre Rusia şi ar trebui să discutăm cu Rusia", a completat Rumen Radev.

Şeful statului de la Sofia a mai adăugat că poporul bulgar are "legături istorice profunde" cu naţiunea rusă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici