Preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, BLOCHEAZĂ achiziţionarea unor avioane F-16 noi

Preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, a blocat prin veto, marţi, planul Guvernului de cumpărare a opt avioane F-16 de la compania americană Lockheed Martin, calificând drept "extrem de îngrijorătoare" lipsa de consens privind această achiziţie, relatează site-ul agenţiei Reuters.

5679 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, BLOCHEAZĂ achiziţionarea unor avioane F-16 noi

Preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, BLOCHEAZĂ achiziţionarea unor avioane F-16 noi

Contractul în valoare de 1,26 miliarde de euro ar fi cel mai mare din istoria post-comunistă a Bulgariei. Dar Rumen Radev, fost comandant în cadrul Forţelor Aeriene bulgare, a argumentat că disputele aprige din Parlament privind achiziţionarea avioanelor F-16 arată că nu s-a ajuns la consens.

"Din cauza procedurii legislative scurte, un număr de probleme importante, precum preţurile, garanţia, timpul de livrare, penalităţile, compensaţiile şi altele au rămas neclare", a declarat Rumen Radev.

"Angajamentul Republicii Bulgaria faţă de obligaţii din următorii ani, fără un consens naţional şi fără convingerea referitoare la condiţiile reciproc acceptabile ale contractului, este extrem de îngrijorătoare. Publicul are nevoie de un răspuns clar privind condiţii precum obţinerea tuturor echipamentelor şi instruirea personalului", a subliniat Radev.

Partidul de guvernământ - GERB (Cetăţeni pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei) - a exprimat disponibilitatea organizării unui nou vot în Parlament. Decizia preşedintelui ţării poate fi anulată printr-un nou vot cu majoritate simplă în Parlament.

Taguri:
bulgaria,
f-16,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici