Preşedintele chinez Xi Jinping, vizită de stat în Rusia. Când va avea loc evenimentul

Preşedintele chinez Xi Jinping va efectua o vizită de stat în Rusia în perioada 20-22 martie, la invitaţia preşedintelui rus Vladimir Putin.

1295 afișări
Imaginea articolului Preşedintele chinez Xi Jinping, vizită de stat în Rusia. Când va avea loc evenimentul

Preşedintele chinez Xi Jinping, vizită de stat în Rusia. Când va avea loc evenimentul

Informaţia a fost furnizată de purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Hua Chunying, citat de agenţia Xinhua.

Călătoria preşedintelui Xi Jinping la Moscova din 20 până în 22 martie „va viza prietenia care vizează aprofundarea încrederii reciproce între China şi Rusia”, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing, Wang Wenbin, în briefingul zilnic.

Şeful Chinei are de gând să oprească războiul, rol pe care şi-l pretindea până de curând şi Turcia, existând informaţii că ar putea merge apoi şi la Kiev, pentru a-l întâlni pe Zelenski.

Prietenia Chinei cu Rusia este cunoscută, Putin efectuând ultima vizită oficială înainte de invazie la Beijing. S-a speculat că Xi ar fi ştiut de război şi l-ar fi rugat pe Putin să-l declanşeze după terminarea Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing.

Cu toate acestea, China nu recunoaşte teritoriile anexate de Rusia din Ucraina. Putin i-ar putea cere lui Xi arme cu care să ducă mai departe războiul de agresiune, denumit „operaţiune militară specială”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici