Video SUMMIT al UE la Sibiu în 2019, la o zi după BREXIT, propus de preşedintele Comisiei Europene/ Iohannis salută organizarea reuniunii în România/ De bucurie, premierul Tudose a încurcat preşedintele Comisiei cu cel al Consiliului

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat miercuri că doreşte ca liderii Uniunii Europene să se întâlnească în România, la Sibiu, în data de 30 martie 2019, la o zi după ce Marea Britanie va părăsi Blocul comunitar, pentru a discuta viitorul celor 27 de state membre.

3841 afișări

Potrivit lui Juncker, summitul UE de la Sibiu trebuie să fie un semn că "UE va merge înainte după ieşirea Marii Britanii, că Brexit nu reprezintă totul şi nu va afecta viitorul Europei".

Reuniunea de la Sibiu ar fi primul summit european în formula UE 27 şi s-ar desfăşura în momentul în care România va deţine preşedinţia prin rotaţie a Consiliului Uniunii Europene.

România va prelua, începând cu 1 ianuarie 2019, la 12 ani de la aderarea la Uniunea Europeană, preşedinţia Consiliului UE timp de şase luni.

Klaus Iohannis salută propunerea de organizare a reuniunii Consiliului European la Sibiu

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, că salută propunerea Preşedintelui Jean-Claude Juncker de organizare a unei reuniuni a Consiliului European la Sibiu, în data de 30 martie 2019, în perioada exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului UE.

”Preşedintele Klaus Iohannis salută propunerea Preşedintelui Jean-Claude Juncker de organizare a unei reuniuni a Consiliului European la Sibiu, în data de 30 martie 2019, pe perioada exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului UE, summit care va viza chestiuni strategice privind viitorul Uniunii Europene. În timpul mandatului său la conducerea Consiliului Uniunii Europene, România va continua să acţioneze ferm ca un partener activ, cu o abordare constructivă, unitară şi pro-europeană în ceea ce priveşte măsurile care vor fi adoptate şi care vizează viitorul Uniunii Europene”, precizează Administraţia Prezidenţială.

Iohannis a mai afirmat că România va rămâne un partener ”profund ataşat ideii europene” şi că apreciază sprijinul Comisiei Europene pentru aderarea la Spaţiul Schengen.

”Ţara noastră rămâne un partener profund ataşat ideii europene şi pe deplin implicat în eforturile de avansare a integrării, într-o formulă de unitate şi coeziune, fără fragmentări în rândul statelor membre. Este angajamentul ferm al ţării noastre de a contribui la consolidarea proiectului european, ca obiectiv strategic. Preşedintele României apreciază, totodată, reiterarea sprijinului Comisiei Europene pentru aderarea ţării noastre la Spaţiul Schengen”, mai transmite Administraţia Prezidenţială.

Tudose, despre anunţul lui Juncker: Este prima dată când Comisia Europeană nu ne critică

Premierul Mihai Tudose a declarat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, după anunţul preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, despre organizarea la Sibiu a unei reuniuni a liderilor europeni, că este prima oară când Comisia nu ne critică, ci apreciază demersurile României.

”Vreau să remarc şi să felicit toţi membrii Guvernului şi pe toţi românii, practic, care au făcut posibil ca în mesajul de astăzi, mesajul anual al preşedintelui Consiliului European (Comisiei Europene - n.r.), dl. Jean Claude Juncker, a făcut referire la România şi numai, pozitiv. Este un mesaj extraordinar. Este prima dată când Comisia Europeană nu ne critică, ci apreciază demersurile pe care le-am făcut noi, cu toţii. România este eroina acestei poveşti”, a spus premierul Mihai Tudose la începutul şedinţei de Guvern.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici