Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Dumei de Stat: Europa să ia în calcul posibilitatea impunerii unor sancţiuni Ucrainei

Europa trebuie să ia în calcul posibilitatea impunerii unor sancţiuni Ucrainei din cauza nerespectării obligaţiilor asumate prin Acordul de la Minsk, a declarat miercuri, la Paris, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Dumei de Stat, Aleksei Puşkov, citat de agenţia rusă Tass.

602 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Dumei de Stat: Europa să ia în calcul posibilitatea impunerii unor sancţiuni Ucrainei

Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Dumei de Stat: Europa să ia în calcul posibilitatea impunerii unor sancţiuni Ucrainei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Odată ce Kievul încalcă Acordul (de la Minsk) inclusiv în texte juridice, prin aceste legi care au fost adoptate de Rada Supremă a Ucrainei (...), de ce să nu se ia în calcul posibilitatea impunerii unor sancţiuni Ucrainei?", s-a întrebat oficialul de rang înalt de la Moscova în cadrul unei intervenţii la un eveniment organizat de Asociaţia pentru dialog franco-rus.

Rada Supremă a Ucrainei a adoptat recent două legi cu privire la regimul teritoriilor din estul ţării care, potrivit unor oficiali ruşi, intră în contradicţie cu Acordul de la Minsk semnat la 12 februarie de Grupul de Contact.

Confruntările militare au reizbucnit în estul Ucrainei, în pofida armistiţiului aflat în vigoare din 15 februarie, şapte militari ucraineni fiind ucişi în ultimele 48 de ore în atacuri insurgente.

Armata ucraineană şi insurgenţii separatişti se acuză reciproc de intensificarea atacurilor.

Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit în martie 2014, s-a soldat până acum, potrivit estimărilor ONU, cu cel puţin 6.100 de morţi.


Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici