Preşedintele Consiliului European: UE, SUA, China şi Rusia au datoria să nu declanşeze războaie comerciale

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, a declarat luni că Europa, China, Rusia şi SUA au "datoria comună" să nu declanşeze războaie comerciale care deseori în istorie s-au transformat în "conflicte fierbinţi", informează agenţia de ştiri Reuters.

428 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Consiliului European: UE, SUA, China şi Rusia au datoria să nu declanşeze războaie comerciale

Preşedintele Consiliului European: UE, SUA, China şi Rusia au datoria să nu declanşeze războaie comerciale

Încă este timp să fie prevenit conflictul şi haosul, a adăugat Tusk, care participă alături de Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, la reuniunea anuală a liderilor UE-China, desfăşurată Beijing.

"Este datoria comună a Europei şi Chinei, dar de asemenea şi a Americii şi Rusiei, de a nu distruge (ordinea comercială globală), ci să o îmbunătăţească, să nu declanşeze războaie comerciale care atât de des în istoria noastră s-au transformat în conflicte fierbinţi", a declarat Tusk.

Preşedintele Consiliului European a mai afirmat că în locul unei confruntări este necesară o reformă a sistemului comercial global şi a îndemnat China şi pe preşedinţii Rusiei şi Statelor Unite să conlucreze pentru reformarea Organizaţiei Mondiale a Comerţului.

"Astăzi ne confruntăm cu o dilemă, să jucăm un joc dur, cum ar fi războaie tarifare şi conflict în locuri precum Ucraina şi Siria, sau să căutăm soluţii comune bazate pe reguli corecte", a mai declarat Tusk, potrivit site-ului cotidianului The Straits Times.

Tusk a făcut aceste declaraţii în condiţiile în care atât Uniunea Europeană, cât şi China, sunt angrenate în dispute comerciale cu SUA, după ce preşedintele american Donald Trump a iniţiat aplicarea unor taxe vamale suplimentare, vizând importurile de produse din cele mai multe ţări, inclusiv din UE sau China.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici