Preşedintele Consiliului Federaţiei Ruse, declaraţie TRANŞANTĂ: Vom face TOT ce este posibil pentru a împiedica o intervenţie a SUA în Venezuela

Rusia va face tot ce este posibil pentru a împiedica o potenţială intervenţie militară americană în Venezuela, a declarat Valentina Matvienko, preşedintele Consiliului Federaţiei Ruse, camera superioară a Parlamentului de la Moscova, potrivit agenţiei de ştiri Tass.

2904 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Consiliului Federaţiei Ruse, declaraţie TRANŞANTĂ: Vom face TOT ce este posibil pentru a împiedica o intervenţie a SUA în Venezuela

Preşedintele Consiliului Federaţiei Ruse, declaraţie TRANŞANTĂ: Vom face TOT ce este posibil pentru a împiedica o intervenţie a SUA în Venezuela

"Suntem foarte preocupaţi de faptul ca SUA ar putea pune în aplicare orice fel de provocare pentru a vărsa sânge, pentru a găsi o cauza şi motive pentru o intervenţie în Venezuela", a declarat Valentina Matvienko într-o discuţie, la Moscova, cu vicepreşedintele venezuelan Delcy Rodriguez.

"Dar vom face totul pentru a nu permite acest lucru", a adăugat Matvienko.

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, contestat de Statele Unite şi de alte ţări occidentale în contextul crizei politice şi economice de la Caracas, a transmis că se opune primirii de asistenţă umanitară din străinătate, argumentând că Venezuela are "capacitatea de a satisface toate necesităţile poporului şi nu va cerşi de la nimeni".

Liderul de la Caracas a afirmat că Administraţia de la Washington este formată din "extremişti" care au generat criza politică de la Caracas pentru a justifica o intervenţie militară, catalogându-l pe omologul său american, Donald Trump, drept adept al "supremaţiei albilor".

"Statele Unite intenţionează să creeze o criză umanitară pentru a putea justifica o intervenţie militară. Acest lucru se înscrie în farsă; de aceea, le spunem cu toată demnitatea că nu avem nevoie de resturile lor de pâine, de mâncarea lor toxică, de resturile lor", a afirmat Maduro.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici