Preşedintele Coreei de Sud, pregătit pentru un nou summit cu Kim Jong Un. Criticile DURE aduse de Coreea de Nord

Preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in, a declarat luni că este pregătit pentru un al patrulea summit cu liderul nord-coreean, Kim Jong Un, pentru a ajuta la salvarea negocierilor nucleare dintre Coreea de Nord şi Statele Unite, relatează Associated Press.

607 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Coreei de Sud, pregătit pentru un nou summit cu Kim Jong Un. Criticile DURE aduse de Coreea de Nord

Preşedintele Coreei de Sud, pregătit pentru un nou summit cu Kim Jong Un. Criticile DURE aduse de Coreea de Nord

Comentariile lui Moon au venit după ce Kim a prezentat săptămâna trecută cea mai severă critică asupra rolului diplomatic al Coreei de Sud, acuzând Seulul că a acţionat ca un "mediator depăşit" şi cerându-i să se despartă de poziţia Washingtonului pentru a sprijini mai puternic poziţia Coreei de Nord.

Moon s-a întâlnit cu Kim de trei ori anul trecut şi a intermediat, de asemenea, negocierile nucleare dintre Coreea de Nord şi SUA ca urmare a tensiunilor create de testele nucleare şi de rachete din Nord şi schimbul de ameninţări de război ale lui Kim şi ale preşedintelui Donald Trump.

"Oricând va fi pregătită Coreea de Nord, sperăm că Sudul şi Nordul vor putea sta împreună şi vor purta discuţii concrete şi practice cu privire la modalităţile de realizare a unui progres care depăşeşte ceea ce s-a realizat în cele două summit-uri dintre Coreea de Nord şi Statele Unite", a spus Moon în cadrul unei întâlniri cu consilieri de rang înalt.

Moon s-a întâlnit cu Trump săptămâna trecută la Washington, unde au fost de acord cu privire la importanţa discuţiilor nucleare cu Coreea de Nord, dar nu a anunţat un plan specific pentru a relua negocierile care se află în aşteptare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici