Preşedintele Frank-Walter Steinmeier, la aniversarea reunificării germane: Noi "ziduri" divizează în acest moment Germania

Alegerile legislative din 24 septembrie au arătat că Germania este divizată de noi "ziduri", a declarat preşedintele Frank-Walter Steinmeier cu ocazia aniversării reunificării germane, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

876 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Frank-Walter Steinmeier, la aniversarea reunificării germane: Noi "ziduri" divizează în acest moment Germania

Preşedintele Frank-Walter Steinmeier, la aniversarea reunificării germane: Noi "ziduri" divizează în acest moment Germania

Preşedintele a mai adăugat că scrutinul, care a avut drept rezultat intrarea în parlament a formaţiunii de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), a relevat existenţa unor "fisuri mari şi mici" în societate.

"Pe 24 septembrie, a devenit clar că alte ziduri s-au ridicat, mai puţin vizibile, fără sârmă ghimpată şi culoare ale morţii", a declarat Steinmeier.

Liderul german a completat că aceste ziduri au apărut "între oraş şi rural, online şi off-line, bogaţi şi săraci, bătrân şi tânăr - ziduri, în spatele cărora oamenii înţeleg cu greu ceva unii despre alţii".

În urma alegerilor legislative, în Parlamentul de la Berlin au intrat şase partide, inclusiv, pentru prima dată în istoria postbelică a Germaniei, o formaţiune de extremă-dreapta.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici