Preşedintele grupului Socialiştilor şi Democraţilor din PE: Forţele politice din România să depăşească disputele şi să colaboreze

Hannes Swoboda, preşedintele grupului Socialiştilor şi Democraţilor din PE, îndeamnă forţele politice din România să acţioneze în mod responsabil pentru binele ţării şi pentru pentru depăşirea disputelor, în scopul consolidării credibilităţii României în Europa, conform unui comunicat oficial.

256 afișări
Imaginea articolului Preşedintele grupului Socialiştilor şi Democraţilor din PE: Forţele politice din România să depăşească disputele şi să colaboreze

Preşedintele grupului Socialiştilor şi Democraţilor din PE: Forţele politice din România să depăşească disputele şi să colaboreze (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Nu există învingători în referendumul din România. Acum, toate partidele politice trebuie să se asigure că România nu va fi perdantă. Forţele politice din România trebuie să acţioneze în mod responsabil pentru bine ţării şi trebuie să renunţe la dispute, care riscă să pună sub semnul întrebării credibilitatea României şi poziţia ţării în Europa", precizează Hannes Swoboda.

"Toată lumea din România şi din Europa trebuie să înceteze să vorbească despre o lovitură de stat. A fost un proces democratic prevăzut în Constituţia României şi toate acuzaţiile referitoare la fraude electorale s-au dovedit a fi false. Prioritatea pentru România este să aibă o guvernare eficientă în care toţi membrii să colaboreze constructiv pentru continuarea reformelor necesare. Accentul trebuie să fie pus pe stabilizarea economiei, pe adoptarea reformelor judiciare şi intensificarea acţiunilor de combatere a corupţiei, nu pe dispute interne", subliniază Swoboda.

"În contextul rezultatului inconclusiv al referendumului, toate forţele politice trebuie să fie pregătite de o campanie electorală corectă şi democratică. Cetăţenii României vor decide în toamnă cine trebuie să guverneze ţara. Dacă preşedintele Traian Băsescu revine la Preşedinţie, va trebui să respecte majoritatea parlamentară şi să depăşească disputele politice, iar aceasta este cea mai importantă sarcină a unui preşedinte", a încheiat Swoboda.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici