Preşedintele Horacio Cartes a participat la ceremonia de inaugurare a Ambasadei Paraguayului la Ierusalim

Horacio Cartes, preşedintele de la Asuncion, a participat luni la ceremonia de inaugurare a Ambasadei Paraguayului la Ierusalim, a treia ţară care îşi mută principala reprezentanţă diplomatică de la Tel Aviv la Ierusalim, după SUA şi Guatemala, informează cotidianul Jerusalem Post.

442 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Horacio Cartes a participat la ceremonia de inaugurare a Ambasadei Paraguayului  la Ierusalim

Preşedintele Horacio Cartes a participat la ceremonia de inaugurare a Ambasadei Paraguayului la Ierusalim

La ceremonia de inaugurare a noii ambasade a Paraguayului a mai fost prezent şi premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Gilad Erdan, ministrul israelian pentru Siguranţă Publică, care s-a întâlnit cu Cartes în timpul vizitei acestuia în Israel, a lăudat decizia preşedintelui paraguayan, adăugând că "recunoaşterea Ierusalimului reprezintă o schimbare a hărţii politice globale: Tot mai multe ţări sprijină poziţiile noastre şi doresc să consolideze relaţiile cu noi".

Pe de altă parte, Dr. Hanan Ashrawi, membru al Comitetului Executiv al Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei, a cerut Paraguayului să revină asupra acestei decizii.

"Paraguayul a conspirat cu Israel, Statele Unite şi Guatemala să consolideze ocupaţia militară şi să pecetluiască soarta Ierusalimului ocupat", a declarat oficialul palestinian.

"Cerem preşedintelui paraguayan Horacio Cartes să revină asupra deciziei sale şi să adopte paşii necesari să tragă la răspundere Israelul pentru încălcările flagrante ale drepturilor omului şi crimele împotriva umanităţii".

Potrivit autorităţilor palestiniene, cel puţin 61 de protestatari au fost ucişi în confruntările cu armata israeliană produse săptămâna trecută la frontiera Fâşiei Gaza cu Israelul, în contextul amplelor proteste palestiniene faţă de mutarea Ambasadei SUA la Ierusalim.

După SUA, Guatemala şi Paraguay, Hondurasul urmează să-şi mute ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim în următoarele săptămâni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici