Preşedintele interimar din Bolivia propune organizarea de alegeri noi pentru diminuarea violenţelor

Preşedintele interimar al Boliviei, Jeanine Anez, a solicitat Congresului bolivian să aprobe organizarea unui nou scrutin electoral, în contextul amplificării violenţelor ce au urmat demisiei fostului preşedinte Evo Morales, relatează site-ul postului BBC.

352 afișări
Imaginea articolului Preşedintele interimar din Bolivia propune organizarea de alegeri noi pentru diminuarea violenţelor

Preşedintele interimar din Bolivia propune organizarea de alegeri noi pentru diminuarea violenţelor

De la începutul mişcării de protest au murit cel puţin 32 de persoane în urma confruntărilor dintre susţinătorii preşedintelui Morales şi forţele de ordine boliviene. Evo Morales a acuzat forţele de ordine de comiterea unui „genocid” împotriva suporterilor săi indigeni şi a solicitat comunităţii internaţionale asistenţă pentru rezolvarea crizei interne.

Preşedintele interimar Anez speră ca propunerea privind organizarea noului scrutin electoral să determine „un consens naţional”. Oficialul bolivian nu a transmis data la care aceste alegeri ar urma să aibă loc.

Preşedintele Evo Morales a demisionat pe 10 noiembrie şi s-a refugiat politic în Mexic, în urma mişcării de protest împotriva actelor de fraudă electorală de care a fost acuzat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici