Preşedintele Iranului anunţă sfârşitul reţelei teroriste Stat Islamic

Hassan Rouhani, preşedintele Iranului, a declarat, marţi, că a venit sfârşitul reţelei teroriste Stat Islamic, în contextul în care organizaţia jihadistă a pierdut teritorii importante din Siria şi Irak, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

2584 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Iranului anunţă sfârşitul reţelei teroriste Stat Islamic

Preşedintele Iranului anunţă sfârşitul reţelei teroriste Stat Islamic

În plus, generalul Gărzilor Revoluţionare iraniane, Qassem Soleimani, a anunţat şi el sfârşitul reţelei teroriste Stat Islamic, afirmând că operaţiunile iraniene din Siria şi din Irak şi-au atins scopurile.

Recent, presa iraniană a publicat imagini cu Soleimani în Albu Kamal, un oraş situat în estul Siriei, recuperat de sub controlul militanţilor jihadişti.

Membri ai Gărzilor Revoluţionare au luptat în sprijinul preşedintelui sirian Bashar Al Assad şi al guvernului central de la Bagdad ani de zile. Peste o mie de membri ai acestora, inclusiv înalţi comandanţi, au fost ucişi în Siria şi Irak.

Săptămâna trecută, coaliţia antiteroristă coordonată de Statele Unite a anunţat că reţeaua teroristă Stat Islamic a pierdut 95% dintre teritoriile ocupate în anul 2014 în Siria şi Irak.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici