Preşedintele Israelului i-a încredinţat lui Benjamin Netanyahu sarcina formării noului guvern

Preşedintele Israelului, Reuven Rivlin, i-a încredinţat, miercuri seară, premierului în funcţie Benjamin Netanyahu sarcina formării viitorului guvern, informează site-ul Ynetnews.com.

2320 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Israelului i-a încredinţat lui Benjamin Netanyahu sarcina formării noului guvern

ULTIMA ORĂ Preşedintele Israelului i-a încredinţat lui Benjamin Netanyahu sarcina formării noului guvern

"Am decis să vă acord, domnule, oportunitatea formării unui guvern", i-a spus Reuven Rivlin lui Benjamin Netanyahu în cursul unei ceremonii desfăşurate miercuri seară în Ierusalim.

Reuven Rivlin a făcut anunţul în contextul în care alianţa de centru-stânga Albastru & Alb, condusă de generalul Benjamin Gantz, nu a ajuns la niciun acord cu partidul Likud (dreapta), condus de Benjamin Netanyahu, pentru formarea unui guvern de uniune naţională.

Coaliţia Albastru & Alb s-a clasat pe primul loc, cu 33 de locuri, în urma scrutinului parlamentar anticipat din Israel, fiind urmată de Likud, cu 32 de locuri. Parlamentul Israelului (Knesset) are 120 de locuri.

Conform calculelor, Likud are în prezent posibilitatea de a ralia o susţinere de 55 de membri în Knesset, dar majoritatea este de cel puţin 61.

Benjamin Netanyahu are la dispoziţie 28 de zile pentru formarea unei coaliţii. Poate solicita două săptămâni suplimentare. În cazul în care nu va putea forma o coaliţie majoritară, Benjamin Gantz ar putea primi sarcina formării guvernului.

Taguri:
israel,
politică,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici