Preşedintele Israelului o acuză pe Marine Le Pen de negaţionism

Reuven Rivlin, preşedintele Israelului, a acuzat-o luni pe Marine Le Pen, liderul formaţiunii extremiste Frontul Naţional şi candidat în scrutinul prezidenţial din Franţa, de negaţionism, din cauza respingerii responsabilităţii naţiunii în Holocaust, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

511 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Israelului o acuză pe Marine Le Pen de negaţionism

Preşedintele Israelului o acuză pe Marine Le Pen de negaţionism

"Mesajul care se conturează după declaraţii politice recente este extrem de îngrijorător. Şi, oriunde, este acelaşi mesaj: «nu suntem responsabili de Holocaust, nu suntem responsabili de exterminarea evreilor în interiorul frontierelor noastre». Acesta este şi cazul unui candidat în scrutinul prezidenţial francez care a negat responsabilitatea Franţei în deportarea evreilor spre lagăre de concentrare şi spre lagăre de exterminare naziste", a declarat Reuven Rivlin în discursul rostit cu ocazia Zilei pentru Comemorarea Holocaustului.

Marine Le Pen a afirmat pe 9 aprilie că "Franţa nu este responsabilă de Razia de la Velodromul de iarnă", operaţiunea de arestare în Paris şi deportare a 13.000 de evrei, în anul 1942.

Israelul a atras atenţia că declaraţiile lui Marine Le Pen "intră în contradicţie cu adevărul istoric".

"Negarea responsabilităţii pentru crimele comise în al II-lea Război Mondial reprezintă o negare a Holocaustului de tip nou, mai distructivă şi mai periculoasă decât formele de până acum", a insistat Reuven Rivlin.

Emmanuel Macron, candidatul organizaţiei civice În Mişcare! (social-liberală), a obţinut 23,86% din voturi în primul tur al scrutinului prezidenţial din Franţa, urmând să se confrunte în turul doi cu Marine Le Pen, liderul formaţiunii de extremă-dreapta Frontul Naţional. În primul tur, Marine Le Pen a primit 21,43% din voturi. Potrivit sondajelor de opinie, Emmanuel Macron va câştiga detaşat scrutinul prezidenţial.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici