Preşedintele Israelului va iniţia duminică seria de consultări pentru desemnarea premierului

Preşedintele Israelului, Reuven Rivlin, va iniţia consultările, duminică, cu liderii principalelor partide politice în vederea desemnării viitorului prim-ministru, în contextul în care postul este revendicat de Benjamin Gantz şi de Benjamin Netanyahu, relatează site-ul cotidianului Le Figaro.

590 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Israelului va iniţia duminică seria de consultări pentru desemnarea premierului

Preşedintele Israelului va iniţia duminică seria de consultări pentru desemnarea premierului Israelului

"Preşedintele va iniţia duminică o sesiune de consultări cu liderii tuturor partidelor din Knesset şi va continua discuţiile cu toţi candidaţii recomandaţi pentru formarea guvernului", a transmis joi Preşedinţia Israelului.

Atât Benjamin Gantz, liderul coaliţiei de centru-stânga Albastru & Alb, cât şi Benjamin Netanyahu, liderul Likud (dreapta), au anunţat că intenţionează să conducă viitorul guvern de uniune naţională.

Coaliţia de centru-stânga Albastru & Alb, condusă de Benjamin Gantz, se clasează pe primul loc în scrutinul parlamentar anticipat din Israel, fiind urmată partidul Likud (dreapta), al premierului în exerciţiu Benjamin Netanyahu.

Taguri:
israel,
politică,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici