Preşedintele Lula refuză să „judece” alegerea Qatarului pentru CM şi crede în victoria Braziliei

Preşedintele ales al Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, a declarat că este prea târziu pentru a „judeca” alegerea Qatarului pentru organizarea Cupei Mondiale de Fotbal, care începe duminică şi a mai spus că el crede în victoria reprezentativei ţării sale, potrivit News in France.

239 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Lula refuză să „judece” alegerea Qatarului pentru CM şi crede în victoria Braziliei

„Nu ştiu care a fost criteriul pentru alegerea Qatarului. Oricum, nu depinde de noi să judecăm criteriile. Alegerea este făcută, este decisă”, a declarat Luiz Inacio Lula da Silva, la Lisabona, după o întâlnire cu premierul Antonio Costa. „Selecţionerii au fost chemaţi, au început să se antreneze. Ceea ce ne dorim este ca jucătorii să joace bine pentru a ne oferi tuturor un spectacol”.

De la desemnarea de la sfârşitul anului 2010 pentru a organiza Campionatul Mondial de Fotbal, în detrimentul Statelor Unite, Qatar a fost ţinta a numeroase critici: acuzaţii de corupţie pentru a câştiga, soarta lucrătorilor migranţi, respectarea drepturilor femeilor şi persoanelor LGBTQ+, impactul turneului asupra mediului.

Pe plan sportiv, preşedintele ales al Braziliei a declarat că el crede „sincer” şi „cu umilinţă” în şansele ţării sale de a câştiga turneul.

„După douăzeci de ani, este timpul ca Brazilia să fie din nou campioană mondială”, a declarat el în timpul unei conferinţe de presă alături de premierul portughez. „În primul rând pentru că unele selecţionate importante nu merg bine. În al doilea rând, pentru că o ţară cvadruplă campioană nu merge, şi anume Italia. În al treilea rând, pentru că Cristiano Ronaldo nu mai joacă ca acum cincisprezece ani”, a mai spus preşedintele ales al Braziliei, făcându-l pe Antonio Costa să zâmbească.

La rândul său, şeful guvernului portughez a ţinut să facă distincţia între sprijinul pentru echipa Portugaliei şi considerentele politice privind ţara gazdă a Cupei Mondiale. „Când vom merge acolo, cu siguranţă nu vom merge pentru a susţine regimul din Qatar, încălcarea drepturilor omului în Qatar sau discriminarea femeilor în Qatar. Nu, vom susţine echipa naţională”, declarat Costa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici