Preşedintele Parlamentului European: Nu au fost prezentate iniţiative privind noi negocieri despre Brexit

Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, a declarat joi că nu au fost prezentate iniţiative referitoare la redeschiderea negocierilor între Marea Britanie şi Uniunea Europeană privind Brexit, informează Euronews.

410 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Parlamentului European: Nu au fost prezentate iniţiative privind noi negocieri despre Brexit

Preşedintele Parlamentului European: Nu au fost prezentate iniţiative privind noi negocieri despre Brexit

În cadrul unei întâlniri cu Michel Barnier, negociatorul-şef al Uniunii Europene pentru Brexit, Sassoli a declarat că Blocul comunitar „şi-ar dori iniţiative de discuţie (privind Brexit, n.r.), dar nu există”.

El a adăugat că Marea Britanie nu a propus „nicio alternativă” în ceea ce priveşte problema graniţei cu Irlanda.

Declaraţia de joi a preşedintelui Parlamentului European contrazice asigurările date de autorităţile britanice, potrivit cărora s-au înregistrat progrese în negocierile cu Uniunea Europeană.

Sassoli a mai spus că responsabilitatea viitorului Marii Britanii după Brexit aparţine doar Londrei. „Dacă se va produce o ieşire fără Acord, va fi întreaga responsabilitate a Marii Britanii”, a spus el.

Preşedintele Parlamentului European a dat, totuşi, de înţeles că Uniunea Europeană este dispusă să prelungească data-limită pentru ieşirea Marii Britanii din Blocul comunitar. „O ieşire ordonată a Marii Britanii este scopul nostru, asta ne dorim”, a spus el. „Acordul negociat anterior este cel mai bun posibil din punctul nostru de vedere, întrucât protejează drepturile şi stilul de viaţă al cetăţenilor britanici şi europeni”, a mai adăugat acesta, făcând referire la Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu oficialii de la Bruxelles.

Oficialul european a mai adăugat că Uniunea Europeană este deschisă la propunerile care ar putea veni din partea Londrei. „Vor fi dezbătute. Toate. Însă doar dacă respectă principiile Uniunii Europene”, a spus el.

Premierul conservator Boris Johnson i-a cerut reginei Elizabeth a II-a suspendarea Parlamentului pentru a evita o decizie legislativă prin care să fie blocată ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără niciun acord Brexit. Boris Johnson speră să reuşească astfel să retragă Marea Britanie din Uniunea Europeană în orice condiţii, inclusiv fără niciun acord Brexit.

Boris Johnson a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici