Preşedintele Sebastian Piñera propune noi măsuri sociale în urma protestelor violente din Santiago de Chile

Preşedintele statului Chile, Sebastian Piñera, a anunţat un nou pachet de măsuri sociale menit să pună capăt protestelor care afectează ţara sud-americană de cinci zile, informează Le Figaro.

177 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Sebastian Piñera propune noi măsuri sociale în urma protestelor violente din Santiago de Chile

Sebastian Piñera propune noi măsuri sociale în urma protestelor din Santiago de Chile

În cadrul unui discurs susţinut marţi, şeful statului a anunţat o creştere cu 20% a pensiei minime, dar şi îngheţarea tarifelor pentru electricitate.

Ultimele declaraţii ale lui Piñera sunt complet diferite faţă de poziţia sa de până acum faţă de protestatari. El a declarat marţi că i-a „lipsit viziunea” şi le-a cerut scuze protestatarilor.

Autorităţile de la Santiago de Chile au activat vineri starea de urgenţă în mai multe oraşe din Chile după ce mişcarea de protest adresată costurilor ridicate de trai şi inegalităţii din ţară a cunoscut un nivel înalt de violenţă.

Conform posturilor locale de televiziune, participanţii la proteste au atacat automobilele de poliţie şi au incendiat cel puţin un autobuz. Forţele de ordine au folosit gazele lacrimogene şi forţa fizică împotriva manifestanţilor ce au fost provocaţi de creşterea preţului pentru biletele la metroul din oraş.

Cel puţin 15 persoane au murit în urma protestelor din ultimele zile din Chile.

Taguri:
chile,
proteste,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici