Preşedintele Senegalului vrea o centrală solară în Sahara

Preşedintele Senegalului, Abdoulaye Wade, a propus, miercuri, la Copenhaga, construcţia unei centrale solare uriaşe în deşertul Sahara care să furnizeze energie gratuită în întreaga Africă şi apoi Europei, la un cost scăzut.

39 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Senegalului vrea o centrală solară în Sahara

Preşedintele Senegalului vrea o centrală solară în Sahara (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Noi, oamenii politici africani, vrem construcţia, în Sahara, a unei centrale cu o putere de 100.000 de megawaţi. Suntem proprietarii căldurii pe care soarele o transmite pe pământul nostru. Încălzirea climei este o comoară", a declarat Wade în adunarea plenară a conferinţei privind schimbările climatice de la Copenhaga.

El a mai spus că, după un an, costul energiei solare va scădea cu o treime, iar după şapte ani va ajunge la zero.

"Vom putea apoi să furnizăm energie gratuită Africii", a mai spus Wade.

Ulterior, şi Europa ar putea primi energie la un cost modic, consideră preşedintele senegalez.

Potrivit acestuia, costul construcţiei unei astfel de centrale ar fi de circa 350 miliarde dolari (240 miliarde euro).

Cu acest proiect, Africa va recupera handicapul economic şi va deveni ultima frontieră, care va atrage savanţi din întreaga lume pentru dezvoltarea continentului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici