Preşedintele slovac cere înlocuirea guvernului pe fondul asasinării jurnalistului Jan Kuciak

Preşedintele Slovaciei, Andrej Kiska, a făcut apel, duminică, la remanierea guvernului sau organizarea unor alegeri anticipate în scopul de a "reconstrui încrederea publicului", după ce jurnalistul Jan Kuciak şi logodnica sa au fost asasinaţi în propria locuinţă, relatează site-ul postului BBC.

196 afișări
Imaginea articolului Preşedintele slovac cere înlocuirea guvernului pe fondul asasinării jurnalistului Jan Kuciak

Preşedintele slovac cere înlocuirea guvernului pe fondul asasinării jurnalistului Jan Kuciak

Jan Kuciak, 27 de ani, şi prietena lui au fost descoperiţi morţi în propria locuinţă după ce autorităţile au fost alertate de un apropiat al victimelor.

"Voi începe să discut cu liderii politici despre cum îşi imaginează ei viitorul şi despre cum am putea să reconstruim încrederea oamenilor în propriul stat", a declarat preşedintele slovac.

Cu toate acestea, premierul Robert Fico îl acuză pe şeful statului că "profită de moartea victimelor".

Sâmbătă, şase suspecţi au fost deja eliberaţi, iar al şaptelea urmează să fie pus şi el în libertate. Suspecţii sunt toţi cetăţeni italieni.

Sute de persoane au protestat la Bratislava şi în alte oraşe pentru luarea unor măsuri în urma asasinării lui Kuciak, care investiga modul în care grupul infracţional italian 'Ndrangheta s-a stabilit în Slovacia şi comite fraude cu fonduri europene împreună cu lideri politici de la Bratislava.

Unul dintre indivizii menţionaţi de Kuciak în ultimul raport a avut legături cu oameni care au lucrat ulterior în biroul premierului Fico.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici