Preşedintele sud-coreean afirmă că folosirea forţei militare în Coreea este posibilă doar cu consimţământul Seulului

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a declarat marţi că decizia folosirii forţei militare în Peninsula Coreea depinde de consimţământul Seulului, iar autorităţile se vor opune războiului prin toate mijloacele, informează agenţia de ştiri Reuters.

1745 afișări
Imaginea articolului Preşedintele sud-coreean afirmă că folosirea forţei militare în Coreea este posibilă doar cu consimţământul Seulului

Preşedintele sud-coreean afirmă că folosirea forţei militare în Coreea este posibilă doar cu consimţământul Seulului

"Acţiunea militară în Peninsula Coreea poate fi decisă de Coreea de Sud şi nimeni altcineva nu poate să decidă să iniţieze o acţiune militară fără consimţământul Coreei de Sud", a declarat preşedintele într-un discurs televizat, cu ocazia comemorării eliberării ţării de sub ocupaţie japoneză, în 1945.

"Guvernul, punând totul în joc, se va opune războiului prin toate mijloacele", a adăugat Moon.

Liderul de la Seul a făcut un apel la Phenian să accepte iniţierea de negocieri.

"Fac un apel la Guvernul nord-coreean: Dezvoltarea economică este imposibilă fără cooperare şi coexistenţă internaţională", a declarat Moon, avertizând Phenianul că dacă va continua pe această cale se va confrunta cu "izolare internaţională şi un viitor sumbru".

Tensiunile în ceea ce priveşte criza nord-coreeană s-au intensificat după ce preşedintele SUA, Donald Trump, a avertizat că va reacţiona cu "foc şi furie" la "ameninţările Coreei de Nord", regimul Kim Jong-Un a atras atenţia că analizează posibilitatea de a face o demonstraţie de forţă prin lansarea unor rachete în largul Insulei Guam, aparţinând Statelor Unite.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici