Preşedintele Coreei de Sud, la întâlnirea cu Papa Francisc: "Vom realiza pacea"/ Invitaţie din partea lui Kim Jong Un pentru a vizita Coreea de Nord

Preşedintele Coreei de Sud Moon Jae-in a declarat că este sigur că se poate obţine pacea în Peninsula Coreeană, pregătindu-se joi pentru audienţa cu Papa Francisc, căruia se aşteaptă să îi înmâneze o invitaţie din partea liderului Kim Jong Un pentru a vizita Coreea de Nord, relatează AP.

1092 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Coreei de Sud, la întâlnirea cu Papa Francisc: "Vom realiza pacea"/ Invitaţie din partea lui Kim Jong Un pentru a vizita Coreea de Nord

Preşedintele sud-coreean declară că este sigur că se poate obţine pacea în Peninsula Coreeană

Preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in, a făcut mai multe declaraţii miercuri seară în cadrul slujbei pentru pace care a avut loc în Bazilica Sf. Petru. Diplomatul de vârf al Papei, Cardinalul Pietro Parolin a oficiat Liturghia.

În predica sa, Parolin s-a rugat pentru "darul păcii" în Peninsula Coreeană, aşa că "după atâţia ani de tensiuni şi diviziuni, cuvântul" pace "poate să răsune pe deplin".

Moon a vorbit la sfârşitul slujbei, spunând că rugăciunile oferite acolo "vor răsuna, de asemenea, precum ecouri ale speranţei în inimile popoarelor celor două Corei, precum şi ale oamenilor din întreaga lume care doresc pacea".

"Rugăciunile noastre de astăzi se vor transforma în realitate cu siguranţă", a spus liderul sud-coreean. "Vom realiza pacea şi vom depăşi diviziunea fără greş."

"Aşa cum Sfinţenia Voastră s-a rugat înainte de summitul SUA-Coreea de Nord, vom deschide un drum spre asigurarea unui viitor paşnic pentru Peninsula Coreeană şi pentru lume", a spus Moon.

"Istoria omenirii a fost marcată de jena care este război. Semnarea încheierii unei declaraţii de război şi a unui tratat de pace în Peninsula Coreeană ar dezmembra ultimul regim de război rece de pe Pământ".

Moon a semnat luna trecută un acord amplu cu Kim, menit să reducă tensiunile militare din peninsulă. Biroul lui Moon a anunţat că, în timpul summitului, Kim a spus că Papa va fi primit cu "entuziasm" în Coreea de Nord.

Moon a jucat, de asemenea, un rol important în stabilirea întâlnirii din iunie între Kim şi preşedintele Donald Trump care a avut loc în Singapore, unde au anunţat obiectivele aspiraţionale pentru o peninsulă denuclearizată fără a descrie cum şi când va avea loc.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici