Preşedintele sud-coreean Moon Jae-In: Denuclearizarea Peninsulei Coreea reprezintă "drumul spre pace"

Denuclearizarea Peninsulei Coreea reprezintă "drumul spre pace şi scopul nostru", a declarat, miercuri, preşedintele sud-coreean Moon Jae-In, la o zi după ce Coreea de Nord a fost de acord să trimită atleţi la Jocurile Olimpice de anul acesta, informează site-ul postului France24.

729 afișări
Imaginea articolului Preşedintele sud-coreean Moon Jae-In: Denuclearizarea Peninsulei Coreea reprezintă "drumul spre pace"

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-In: Denuclearizarea Peninsulei Coreea reprezintă "drumul spre pace"

"Trebuie să continuăm eforturile de a avea Jocuri Olimpice paşnife. Trebuie să rezolvăm problema nucleară a Coreei de Nord într-un mod paşnic", a declarat Moon Jae-In.

Reprezentaţi ai Phenianului şi Seulului s-au întâlnit, marţi, în regiunea demilitarizată Panmunjon, pentru a redeschide dialogul între cele două state.

"Voi îndepărta anxietatea şi neîncrederea care au devenit o parte din vieţile oamenilor. Pas cu pas, împreună cu oamenii, voi crea o viaţă paşnică, lipsită de frica războiului", a adăugat oficialul sud-coreean.

Acesta a sugerat că, în condiţiile potrivite, ar fi dispus să aibă o întrevedere cu liderul suprem al nord-coreenilor.

"În condiţiile potrivite, aş putea oricând să organizez un summit. Dar nu poate exista o întâlnire doar de dragul de a fi una", a afirmat Moon Jae-In.

Preşedintele sud-coreean susţine soluţia diplomatică, de a discuta cu Phenianul, la masa negocierilor, despre programul nuclear, care încă provoacă îngrijorarea Statelor Unite şi a comunităţii globale, fiind motivul sancţiunilor impuse de ONU.

Cu toate acestea, înainte de orice discuţie, SUA susţine că statul nord-coreea trebuie să renunţe la testarea rachetelor balistice şi a altor arme nucleare.

"Nu avem o perspectivă diferită de SUA. Statele Unite au arătat în mod repetat că susţin discuţiile între cele două Corei şi şi-au exprimat speranţele că Sudul va ajuta la rezolvarea problemei nucleare a Nordului", a mai declarat oficialul sud-coreean.

În cadrul primelor discuţii inter-coreene din ultimii doi ani, Coreea de Sud i-a cerut Coreei de Nord să înceteze acţiunile ostile care sporesc tensiunea în Peninsula Coreeană. În replică, regimul Kim Jong-Un a transmis că este necesară garantarea unui mediu de pace şi a fost de acord să participe la viitoare negocieri militare cu sud-coreenii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici