Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a asigurat pe omologul său ucrainean, Petro Poroşenko, că nu va recunoaşte anexarea regiunii Crimeea de către Rusia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a asigurat pe omologul său ucrainean, Petro Poroşenko, că nu va recunoaşte anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia, se afirmă într-un comunicat al Administraţiei prezidenţiale de la Kiev, citat de Interfax şi EFE.

3061 afișări
Imaginea articolului Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a asigurat pe omologul său ucrainean, Petro Poroşenko, că nu va recunoaşte anexarea regiunii Crimeea de către Rusia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a asigurat pe omologul său ucrainean, Petro Poroşenko, că nu va recunoaşte anexarea regiunii Crimeea de către Rusia (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Potrivit comunicatului, Erdogan şi Poroşenko au purtat o discuţie telefonică în cadrul căreia preşedintele turc l-a asigurat pe omologul său ucrainean că nu va recunoaşte anexarea în pofida îmbunătăţirii relaţiilor dintre Ankara şi Moscova.

"Erdogan a confirmat că sprijinul Turciei pentru integritatea teritorială a Ucrainei este invariabil," insistând că Ankara va continua să susţină minoritatea tătară din Crimeea.

De altfel, după anexarea regiunii Crimeea de Rusia, Erdogan a denunţat frecvent persecuţiile la care ar fi supuşi tătarii din peninsulă.

La rândul său, Poroşenko "a confirmat sprijinul Ucrainei pentru preşedintele ales în mod legal şi pentru Guvernul Republicii Turcia," în contextul loviturii de stat eşuate de luna trecută, relatează TASS.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici